Artisan &

organic oil

production

Als olieslagerij extraheert Oleum op de meest natuurlijke wijze olie uit zaden. Ondertussen staat de nege de generatie aan het hoofd van ons familiebedrijf. Ons basisprincipe bleef al meer dan 200 jaar hetzelfde: get your basics right.

The fundamentals
of Oleum

Het fundament waarop Oleum gebouwd werd, is doorheen de jaren nooit veranderd. De kracht van ons eindproduct begint bij de basis. De smaak van een olie wordt gevormd door de kwaliteit van de zaden. En die zaden worden vrij van genetisch gemodificeerde grondstoffen gekweekt. Onze grondstoffen zijn puur, waardoor onze uiteindelijke oliën dat ook zijn. 100% biologisch, en niets minder dan dat. 

The history of Oleum

Al sinds het ontstaan van Oleum wordt die overtuiging, samen met de kennis over zaden, olie en de productiemethode, van generatie op generatie doorgegeven. Oleum is ooit ontstaan als veevoederbedrijf, meer dan 200 jaar later zijn we geëvolueerd naar een grootschalig productiebedrijf dat levert over de hele wereld.

Onze productie-, opslag- en levercapaciteit is doorheen de jaren alleen maar gegroeid. Het terrein in Oudenaarde biedt plaats voor 6000 ton zaad en 1250 ton olie. Met onze eigen kade aan de Schelde ontvangen we binnenschepen tot 2500 ton. Dit past geheel in ons overtuigd bio-verhaal: zo weinig mogelijk los- en laadbewegingen. Vanuit de haven van Antwerpen en Rotterdam verschepen we tonnen olie naar de rest van de wereld, afkomstig uit onze opslagfaciliteit in beide havens.

Onze roots liggen in het hart van België, en dat zal altijd zo blijven. Dat is ook de voornaamste reden dat Oleum nog steeds gerund wordt door een lid van de stichtende familie. Met Dominique Van Malleghem aan het roer sturen we Oleum alleen maar voorwaarts.