Get your basics right

Plant manager

Oleum – Get your basics right

 

Oleum Olieslagerij, een familiebedrijf in de Vlaamse Ardennen, is een producent van biologische plantaardige oliën en koeken. Traditie, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie gaan hand in hand. Onze producten staan aan de basis van het succes van de producten van onze klanten. Voortdurende aandacht naar kwaliteit en optimale productieomstandigheden zijn essentieel om bij te dragen aan hun én ons succes. Jij wordt uitgenodigd om actief bij te dragen aan dit verhaal en deel te worden van een jong enthousiast team!

 

Jobomschrijving:

Je zorgt voor het optimaal functioneren van de productie-unit (medewerkers, machines, utilities) ten allen tijde rekening houdend met de bedrijfsfilosofie met als doel efficiënt gemaakte kwalitatieve producten aan te leveren. Je komt aan het roer te staan van het kloppend hart van onze onderneming.

Je staat in voor de dagelijkse leiding van de productie. Je bent in staat zelf de productie over te nemen en bij te sturen waar of indien nodig. Je bent in staat om je technische kennis in de praktijk om te zetten. Je bent werkvloer gericht.
Je bent verantwoordelijk naast de technische kant om het productieteam aan te sturen, te motiveren en te begeleiden.

Je bent verantwoordelijk voor de technische kant van de productie. Je bent, samen met de leidinggevenden, verantwoordelijk voor het sturen en het opvolgen van verbeteringsintiatieven voor technische knelpunten en procesoptimalisaties. Je bent bezig met continue rendementsoptimalisaties. Hiervoor ben je bereid op de werkvloer de handen uit de mouwen te slaan als het studiewerk op jouw schouders te nemen.
Je bent in staat om nieuwe projecten in jouw domein van a tot z te coördineren in samenspraak met de leiding van het bedrijf.

Het waarborgen van een veilige en hygiënische werkomgeving behoort eveneens tot jouw takenpakket.

 

Profiel:

  • Je bent industrieel ingenieur van opleiding en je koppelt je studies aan minstens een vijftal jaar relevante ervaring in een industriële productie-omgeving in een technische, leidinggevende functie;
  • Naast je passie voor techniek (ook praktijkgericht) en productieprocessen ben je een natuurlijk leider met goed ontwikkelde leidinggevende vaardigheden en ervaringen. Als geboren people manager slaag je erin om op een participatieve en coachende manier medewerkers aan te sturen en te dynamiseren om samen de vooropgestelde resultaten te behalen;
  • Je hebt een goed ontwikkeld organisatorisch en probleem analytisch vermogen;
  • Je bent flexibel ingesteld, ook naar werkuren. Bereid om in een 24 uren omgeving te werken;
  • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en Engels.

 

Aanbod:

  • Een boeiende functie met verantwoordelijkheden, ruimte voor initiatief en zelfstandig werken;
  • Zowel zeer praktijkgericht als ook procesmatig denken;
  • Een dynamische werksfeer in een familiebedrijf met duidelijk internationale groeiambities;
  • Een sterke bedrijfscultuur waar kwaliteit en professionalisme hoog in het vaandel worden gedragen;
  • Een competitief salaris, aangevuld met een pakket extralegale voordelen.